|BS| CONTROLLING CORONA

Ja we zijn blij dat de corona aanpak goed aanslaat en er daardoor ruimte is ontstaan voor de heropening van de restaurants in Nederland. Maar naast deze blijdschap zijn we ons als professionele horeca ook zeer bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen om onze gasten nu en in de toekomst een veilig en gastvrije omgeving te bieden. Om die reden volgen we de gevormde richtlijnen strak op en doen wij er alles aan om met inachtneming van deze richtlijnen een zo plezierig mogelijke restaurantbeleving te bieden. We zijn bij Black Smoke gezegend met een aantal omstandigheden die in ons en jouw voordeel uitpakken. Benieuwd wat deze zijn en welke maatregelen wij treffen? Lees het hier.

We are huge: we hebben een gigantische ruimte binnen en buiten wat ervoor zorgt dat we zonder ingrijpende aanpassingen kunnen voldoen aan de minimale 1,5 meter afstand tussen gezelschappen.

We are fresh: Omdat wij binnen koken op echt houtvuur hebben wij in alle keukens een bovengemiddelde afzuiginstallatie waardoor de lucht in ons restaurant frequenter wordt ververst dan in de meeste restaurants. Nu steeds duidelijk wordt dat frisse lucht en frequente verversing van lucht binnen overdraging van corona virus deeltjes drastisch reduceert speelt dit in ons voordeel.

We take it serious: De situatie wordt door ons uiterst serieus genomen. Ons personeel heeft additionele training ontvangen en zal toezien op navolging van de verhoogde hygiƫne maatregelen en opvolging van de richtlijnen door het personeel en al onze gasten. Daarnaast voorzien wij een aantal aanpassingen en maatregelen zoals:

 • Menukaarten, tafels en stoelen worden gereinigd en gedesinfecteerd na gebruik.
 • Toiletten worden tijdens openingsuren frequent gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Personeel wordt dagelijks gescreend op gezondheid, bij verkoudheidsklachten mogen deze niet aan hun dienst beginnen.
 • Personeel wast iedere 30 minuten zijn /haar handen. Werkoppervlakten worden ieder uur gereinigd.
 • Voor gasten hebben wij in het restaurant eenrichtingsverkeer toegepast. Zo maken we het makkelijker om afstand van elkaar te houden.
 • In juni bieden wij plaats aan 30 gasten binnen en 50 (matig weer) of 110 (mooi weer) op het terras. Vanaf juli mogen wij binnen 100 gasten verwelkomen.

En wat kan jij doen: Als gast speel je straks een belangrijke rol in de navolging van de geldende richtlijnen en dus zijn er wel enkele zaken veranderd. Waar je rekening mee dient te houden is:

 • Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers. Uitzonderingen:
  a. aan een tafel mogen maximaal 4 personen zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat.
  NB: ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening kan een ander maximum (minder of meer) aantal personen zijn toegestaan , in dat geval geldt de bepaling uit de noodverordening.
  b. aan de bar mogen maximaal 4 personen naast elkaar staan of zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat.
  NB: ingevolge de lokaal/regionaal geldende noodverordening kan een ander maximum (minder of meer) aantal personen zijn toegestaan , in dat geval geldt de bepaling uit de noodverordening.
  c. op het terras mogen uitsluitend zitplaatsen zijn, het is daarom verplicht altijd aan een tafel plaats te nemen.
 • Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
 • Het horecabedrijf kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 • desinfecteer bij binnenkomst grondig je handen.
 • Was na het toiletbezoek grondig je handen.
 • Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels van het horecabedrijf en/of de geldende 1,5m regels van de overheid dan kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd. Schade die het horecabedrijf leidt door jouw handelen in strijd met die regels kan op jou worden verhaald.
 • Reserveren voor binnen en buiten is verplicht.
 • Bij binnenkomst worden alle gasten naar hun gezondheid gevraagd (triage conform de RIVM richtlijnen) de vragen die gesteld worden zie je hier rechts afgebeeld.

Met de inachtneming van alle maatregelen bieden we een veilige gastvrije omgeving voor al onze gasten en medewerkers. Jouw medewerking en begrip voor bovengenoemde punten wordt dan ook door het Black Smoke team zeer gewaardeerd. Samen komen we er wel.